Kako uspešno shujšati?

Kako uspešno shujšati, je večno vprašanje, ki si ga zastavlja velika množica ljudi s prekomerno težo. Vsak izmed nas je zagotovo že preizkusil nešteto diet, nasvetov ali uporabil izdelke, ki so obljubljali čudežne rezultate čez noč. Običajno se takšni poskusi kmalu končajo, rezultati pa ne prinesejo željenega uspeha. Zaradi stresa in razočaranja se kaj kmalu vrnemo na stara pota in začaran krog je sklenjen.

Nihanje telesne teže, ki ga poznamo tudi pod imenom jo-jo učinek, se nanaša na vzorec hujšanja in ponovnega pridobivanja telesne teže, ki se ponavlja ciklično. To je lahko frustrirajoče in škodljivo za dolgoročne cilje uravnavanja teže. Da bi se temu izognili in vzpodbudili zdravo hujšanje, se raje držimo priporočil prehranskih strokovnjakov.

Zmanjšati moramo količino telesne maščobe in pridobiti mišično maso. To lahko dosežemo le tako, da v vsakdanji urnik vnesemo redno gibanje. V prvih mesecih hujšanja izvajajmo telesno dejavnost vsaj 150 minut na teden. Za dolgoročno uravnavanje telesne teže pa jo povečajmo na približno 200-300 minut na teden in to vzdržujmo vsaj eno leto.

Omejimo tudi vnos hrane.. Pri tem pazimo na velikost porcij in se izogibajmo mastnim in sladkim živilom. Kljub temu moramo ohraniti redne obroke, saj izpuščanje privede do poznejšega prenajedanja in moti metabolizem. V prehrano vključimo več sadja, zelenjave, polnozrnatih izdelkov ter živila ki topijo holesterol, kot so na primer avokado, česen, oreščki in stročnice.

Živila ki topijo holesterol

Še nekaj nasvetov, kako uspešno shujšati

Pri tem, kako uspešno shujšati, obstajajo tudi majhni triki, s katerimi si lahko pomagamo. Če vodimo dnevnik obrokov in si zapisujemo vse, kar pojemo ali popijemo, imamo boljši nadzor in lažje spremljamo zmanjševanje telesne teže. Tudi vključitev v skupine za samopomoč, jogo, telovadbo, planinska društva ali posvetovanje z osebnim zdravnikom lahko pomagajo zagotoviti boljše uravnavanje telesne teže.

Pomembno dejstvo je, da hitre diete in skrajne omejitve vodijo nazaj k zgoraj omenjenem jo-jo efektu. Le postopne in trajnostne spremembe prehranjevalnih navad in življenjskega sloga bodo privedle do dolgoročnega uspeha in zadovoljstva.

Ko se odločimo za zdravo hujšanje, si lahko pomagamo tudi s prehranskimi dodatki, ki pa morajo biti kakovostni, preverjeni in varni. Eden takih je zagotovo Slimis v obliki mehkih bonbonov, ki vsebujejo glukomanan iz korenine rastline konjak. Glukomanan je vlaknina, ki ima sposobnost absorbiranja vode in tvorbe gela v prebavnem traktu.

Kako uspešno shujšati

Ta gel lahko pomaga pri občutku sitosti, kar prispeva k zmanjšanju vnosa hrane in posledično k izgubi telesne teže. Vsebujejo tudi druge sestavine, ki lahko doprinesejo k temu, kako uspešno shujšati. Vendar je pomembno opozoriti, da nobeno prehransko dopolnilo, ne more nadomestiti uravnotežene prehrane in zdravega načina življenja.

Če v prehrano vključimo polnozrnata živila, bogata z vlakninami, fižol, mandlje, lešnike, orehe, česen, listnato zelenjavo in druga živila ki topijo holesterol, smo že naredili ogromno za svoje zdravje in vitkejšo postavo. Če pa v prehranjevalni režim vključimo še bonbone Slimis, ki jih zaužijemo pol ure pred obrokom, bomo dosegli veliko boljši učinek. Vlaknine namreč v želodcu nabreknejo in povečajo svoj volumen. S tem dosežemo, da bo količina zaužitega obroka manjša, hrana pa se bo s pomočjo encimov hitreje razgradila in presnovila. Tako bodo rezultati na tehtnici veliko uspešnejši, kar nam bo dalo pozitivno vzpodbudo, da vztrajamo pri začrtanih ciljih.

Zdravo hujšanje

Živila ki topijo holesterol so zelo pomembna

Živila ki topijo holesterol so lahko zelo uspešna v boju proti odvečnim kilogramom, pomembneje pa je, da pripomorejo k zdravim vrednostim holesterola v krvi. Verjetno smo že vsi slišali za dober in slab holesterol. Kljub poimenovanju dober in slab pa za pravilno delovanje organizma potrebujemo oba.

ŽIVILA KI TOPIJO HOLESTEROL

Dober oziroma HDL ima pomembno vlogo pri odstranjevanju presežkov holesterola iz telesa. Prenaša ga nazaj v jetra, kjer se lahko razgradi in izloči iz telesa, zato so visoke ravni povezane z zmanjšanim tveganjem za srčno-žilne bolezni. LDL holesterol v žargonu poimenujemo slab, to pa zato, ker lahko visoke ravni negativno vplivajo na zdravje.

Prekomerne količine lahko tvorijo obloge na stenah krvnih žil, kar vodi v zoženje in povečuje tveganje za srčno-žilne bolezni, kot sta srčni infarkt in možganska kap. Zato je dobro v obroke vnašati nekatera živila ki topijo holesterol in so bogata z omega-3 maščobnimi kislinami.

Živila ki topijo holesterol

V zdravo hujšanje ne pozabimo vključiti rednega gibanja

Vpliv telesne vadbe na zdravje je izjemno pomemben, saj ima številne pozitivne učinke na telo in duha. Ko si postavimo cilje, kako uspešno shujšati, moramo upoštevati, da telesna vadba pomaga pri izgubi telesne teže na več načinov. Med gibanjem porabljamo energijo, kar prispeva k izgubi maščobe in zmanjšanju telesne teže. Prav tako pospešuje presnovo in omogoča, da telo učinkoviteje porablja energijo tudi po končani vadbi. Redna telesna aktivnost pripomore tudi k povečanju mišične mase, kar pospeši metabolizem in poveča porabo kalorij tudi v mirovanju.

Poleg učinkov na hujšanje, ima telesna vadba tudi številne pozitivne učinke na zdravje. Redna telesna aktivnost zmanjšuje tveganje za razvoj srčno-žilnih bolezni, povišanega krvnega tlaka in sladkorne bolezni. Zdravo hujšanje, ki vključuje tudi telesno vadbo, izboljša razpoloženje, zmanjša stres, poveča energijo in izboljša spanec. Skupek vseh smernic, od rekreacije, pravilne izbire živil in uživanja bonbonov Slimis, bo zagotovo obrodilo uspešne rezultate ter pomagalo do boljšega zdravja, videza in počutja.

Zdravo hujšanje