Polnozrnati kruh s semeni velja za najbolj zdravega

Polnozrnati kruh s semeni spada med najbolj zdrave vrste kruha. Vsebuje veliko vlaknin, ki so pomembne za spodbujanje prebave. Ima nizek glikemični indeks, zato po zaužitju, v krvi ne pride do hitrega nihanja sladkorja in posledično do ponovnih napadov lakote v zelo kratkem času. Ker vas bo že majhna količina kruha nasitila za dlje časa, se polnozrnati kruh s semeni priporoča vsem, ki želite izgubiti kakšen kilogram.

Zavrl vam bo tek in vam kljub temu dal veliko energije za vsakdanje aktivnosti. Po zaužitju se ne boste počutili povsem utrujeni in željni spanca, kakor se rado zgodi pri cenenih pekovskih izdelkih, ki povzročajo hiter dvig in hiter padec sladkorja v krvi. Ti so polni ogljikovih hidratov, zato z njimi ni priporočljivo pretiravati.

Ogljikovi hidrati v telesu, si želijo še več ogljikovih hidratov, zato je hiter občutek lakote neizbežen. Pogosto višanje krvnega sladkorja pa povzroči povečano tveganje za sladkorno bolezen, zato razmislite, ko se v trgovini postavite pred police s kruhom.

Zaradi nizkega glikemičnega indeksa, je torej polnozrnati kruh s semeni zelo priporočljiv za sladkorne bolnike. Poleg vlaknin vsebuje tudi minerale in vitamine iz skupine B, ki skrbijo za zdravje črevesne flore. Polnozrnati kruh je zdrav in okusen prigrizek, ki ga priporočamo vsem starostnim skupinam.

Polnozrnati kruh s semeni

Polnozrnati kruh s semeni in vitamini skupine B

Polnozrnati kruh zdravje krepi, oziroma varuje. Je namreč poln vitaminov skupine B, ki so nujne za normalno delovanje organizma. Brez njih ne gre v presnovnih procesih, pri obnavljanju celic, pri delovanju imunskega in živčnega sistema, nastajanju krvi in še bi lahko naštevali. Pojma polnozrnati kruh zdravje torej zagotovo sodita skupaj.

POLNOZRNATI KRUH S SEMENI

Brez B vitaminov lahko hitro pride do slabokrvnosti, kronične utrujenosti, nespečnosti in pomanjkanja energije, izčrpanosti in hormonskega neravnovesja ter celo do depresije. Lahko se tudi pojavijo težave z lasmi, kožo in nohti, v najhujšem primeru pa se pojavijo dermatitis, srčno – žilne bolezni in okvare živčevja.

Če boste v svojo prehrano dodali (če ga še niste) polnozrnati kruh s semeni, boste jedli zdravo in preventivno ukrepali proti vsem naštetim težavam in boleznim. Seveda pri tem ne pozabite piti dovolj vode, jesti veliko sadja, zelenjave, pri tem pa se gibajte na prostem, kolikor je le mogoče. Kombinacija je recept za zdravje, h kateremu bo pripomogel tudi omenjeni in priljubljeni pekovski izdelek.

Polnozrnati kruh s semeni recept

Polnozrnati kruh s semeni recept

Za polnozrnati kruh s semeni recept, se uporabljajo različna žita: pira, kamut, rž, ječmen, proso, oves… njihovo zdravje pa se nahaja v otrobih in kalčkih. Ti se pri proizvodnji, rafiniranih žit (običajno je to bela moka), odstranijo.

Ovojnice, ki jih pod drugim imenom poznamo kot otrobe, vsebujejo minerale (cink, baker, železo, magnezij), vlaknine, vitamine (skupine B in E) ter bioaktivne sestavine (karotenoidi in flavonoidi), ki imajo številne pozitivne učinke. Zaradi njih pravimo, da polnozrnati kruh zdravje krepi.

Kar nekaj vrst pekovskih izdelkov narejenih iz omenjenih žit, boste našli tudi v ponudbi pekarne Grosuplje. Ker se zavedamo, da so kakovostna žita (zaradi hrane izdelane iz slabih sestavin) danes izredno dragocena in pomembna, se trudimo naše izdelke narediti ne le zdrave, temveč tudi okusne in cenovno ugodne.

Polnozrnati kruh zdravje

Polnozrnati kruh s semeni recept je tradicionalen

V pekarni Grosuplje uporabljamo za pekovsko pecivo in polnozrnati kruh s semeni recept, ki je tradicionalen, enak kot so bili recepti naših babic in dedkov. Uporabljamo število sestavin, prilagojeno posamezni vrsti kruha, ki naše stranke prepriča z edinstvenim okusom.

Testu dodamo kakovostno vodo, ki je po strukturi identična izvirski vodi, saj želimo kupcem ponuditi le najboljše. Polnozrnati kruh s semeni zaradi svoje pristnosti in naravnosti popelje v galerijo okusov, saj z ostalimi dodatki sestavi okusne obroke – krepčilen zajtrk, obilno kosilo in zdravo, lahko večerjo. Tudi za malico je odličen, zato ga lahko jeste kar samega.

Tako kot v preteklosti, ga pečemo z ljubeznijo, kot so to počeli naši predniki, ki jim je kruh predstavljal glavno živilo.

Polnozrnati kruh s semeni recept