PRVA HIŠA d.o.o.

novogradnja Ljubljana

Prihajajoče novogradnje v Ljubljani so dobra naložba, če vas zanima nakup

V času, ko ljudje vedno bolj bežijo iz mesta na priljubljenosti pridobivajo stanovanjske soseske, ki vam lahko ponudijo bivanje v naravi, hkrati pa se nahajajo dovolj blizu mesta, da je vožnja na delo dovolj kratka. Na takšni lokaciji se nahajajo prihajajoče novogradnje v Ljubljani, ki jih gradi podjetje Prva hiša. V nadaljevanju si preberite, v kakšnem okolju se nahajajo stanovanja, kakšne so prednosti soseske ter kako poteka prodaja novogradenj.

Novogradnje v prihodu so zadnja leta vse težje dostopne. V stanovanjski krizi, ki jo doživljamo so prihajajoče novogradnje v Ljubljani dobrodošle, prodaja novogradenj pa je vsekakor dobra naložba za prihodnost.

prihajajoče novogradnje v Ljubljani

Prihajajoče novogradnje v Ljubljani na Rudniku

Podjetje Prva hiša že več let razvija novogradnje v prihodu, na Rudniku ob Jurčkovi cesti. Zakaj je prav to območje tako privlačno? Gre za del mesta, ki je odmaknjen od glavne prometne žile, Dolenjske ceste, hkrati pa je v neposredni bližini obvoznice.


Novogradnja Jurčkova 96

Prodaja novogradenj je še vedno možna v že obstoječi soseski Jurčkova 96, v kateri je še nekaj prostih stanovanj. Gre za stanovanjsko sosesko z osmimi nizkimi bloki, vsak od njih pa vsebuje le 12 stanovanj. Okolica je tako primerna za mlade družine, ki bi si želele ustvariti skupnost. To omogoča velika količina zelenih površin, ki se nahajajo med stanovanjskimi bloki, manjka pa ne niti otroško igrišče. Nizki bloki so tako zunaj kot tudi navznoter zaznamovani s polkrožnimi linijami, ki dajejo naselju občutek domačnosti ter povezanosti. Stanovanja so polna naravne svetlobe in opremljena v svetlih barvah, toplino pa priskrbijo leseni detajli ter parket. Prodaja novogradenj vključuje tudi parkirno mesto, pri večjih (tro- ali štirisobnih) stanovanjih pa celo dve.


Prihajajoče novogradnje v Ljubljani: Jurčkovo naselje

Jurčkovo naselje je nova stanovanjska soseska, ki jo podjetje Prva hiša gradi na Rudniku. Gre za sosesko, ki stoji takoj zraven Jurčkove 96, ki jo je podjetje zgradilo leta 2022. Jurčkovo naselje je prva prav res zelena soseska pri nas. Oblikovana je biofilno, kar pomeni, da se arhitektura čim bolj poskuša približati naravnem okolju. Konkreten primer tega so velika panoramska okna, ki zameglijo mejo med zunanjim in notranjim prostorom ter viseči vrtovi, ki so na voljo vsakemu stanovanju. Velika količina zelenja v soseski bo pozitivno vplivala na vaše počutje ter mentalno in fizično zdravje.

novogradnje v prihodu

Novogradnje v prihodu, vendar zunaj mestnega vrveža

Prihajajoče novogradnje v Ljubljani, ki se nahajajo na Rudniku so lokacijsko izvrstno umeščene v mešanico naravnega in mestnega okoliša. Okolica je primerna za mlade družine, saj se na zelenih površinah ter otroških igriščih znotraj soseske lahko otroci varno igrajo.

Novogradnje v prihodu so lahko dvorezen meč. Po eni strani živite v prestolnici države, ki vam ponuja vse, kar bi si lahko zaželeli, vendar pa marsikoga zmoti pomanjkanje miru in tišine, posebno pa zelenih površin in narave. Zato so prihajajoče novogradnje v Ljubljani na Rudniku zgradili na mestu, kjer se zgodi presek med urbanim in suburbanim življenjem.


Mirno okolje, varno za vzgojo otrok

Prihajajoče novogradnje v Ljubljani na Rudniku se nahajajo v mirnem okolju. Ležijo vzporedno z Dolenjsko cesto, kar pomeni, da vas hrup avtomobilov ne bo motil, še vedno pa je dovolj blizu, da vas hitro pelje tako v mesto kot iz njega. Za otroke je bilo zgrajenih več otroških igrišč in drugih površin, ki so namenjene druženju prebivalcev soseske. V neposredni bližini Jurčkove ceste se nahajajo kar trije vrtci ter osnovna šola, nogometni klub ter več rekreacijsko središče.


Bližina rekreativnih površin

Za vse izmed nas je pomembna povezanost z naravo, ki nam zagotavlja dobre počutje. Takoj ob soseskah na Rudniku poteka Pot spominov in tovarištva, pa tudi za ljubitelje pohodništva je poskrbljeno. V neposredni bližini, čez Dolenjsko cesto, se namreč nahaja Golovec, katerega poti pa so primerne tudi za družinske sprehode.


Prometna povezanost in dostopnost infrastrukture

Bližina Dolenjske ceste vam zagotavlja hitro dostopanje do centra mesta kot tudi do obvoznice in drugih delov države. Poskrbljeno je tudi za uporabnike mestnega avtobusnega prometa – na Jurčkovi cesti vozita avtobusa s številkama 19 in 27, na Dolenjski cesti pa tudi avtobus s številko 3. V bližini stanovanjskih sosesk se nahajata nakupovalni center Supernova ter E.Leclerk. Tam lahko opravite vse potrebne nakupe na enem mestu.

prodaja novogradenj

Prodaja novogradenj je lahko enostaven proces

Prodaja novogradenj s strani podjetja Prva hiša poteka organizirano in popolnoma transparentno. Ko se odločite za nakup novogradnje v prihodu in stopite v stik s podjetjem, vam bo ta dodelilo posredniškega agenta, ki vam bo pomagal skozi celoten proces. Razložil vam bo celoten proces nakupa stanovanja ter vam predstavil prihajajoče novogradnje v Ljubljani – v dotičnem primeru bo to stanovanjska soseska Jurčkovo naselje.


Cene za novogradnje v prihodu so nekoliko višje

Cena na kvadratni meter je za stanovanja in hiše na območju mesta že v osnovi nekoliko višja, saj gre prvenstveno za izvrstno lokacijo. Cena se navadno še zviša, če gre za novogradnje, kot so prihajajoče novogradnje v Ljubljani na Rudniku, ki bodo vseljive v začetku leta 2026. V tem primeru gre namreč ne samo za plačilo kvalitetne gradnje ter vrhunskih materialov, ki so bili uporabljeni, ampak gre tudi za naložbo v prihodnost.