Naložbeno zlato je vedno dobra izbira za varčevanje

Naložbeno zlato je pametna izbira, kar se tiče naložb oziroma varčevanja, saj na rast cene zlata zunanje okoliščine ne vplivajo v tolikšni meri, kot pri drugih vrstah naložb. Sicer pa ga je mogoče dobiti v različnih oblikah. Lahko ga odkupujete in prodajate v obliki kovancev, ploščic in palic.

Naložbeno zlato

Zlati kovanci – čudoviti na pogled, ohranjajo vrednost

V podjetju EKO zlato d. o. o., poleg tega, da prodajamo naložbeno zlato, le-tega tudi odkupujemo. Nudimo nabor atraktivnih zlatih kovancev iz različnih koncev sveta in palic v različnih gramažah.

V prvi vrsti gre v naši ponudbi za numizmatične in priložnostne zlate kovance, ki so namenjeni varčevanju in zbirateljstvu. Cena le-teh je vezana na finančne trge, torej rast cene zlata nanje konstantno vpliva, podatki na spletni strani se posodabljajo vsake tri minute in so vezani na spremembo cen na borzi.

NALOŽBENO ZLATO

Lahko jih naročite od vsak dan v tednu, saj vam naša trgovina omogoča hiter, varen, udoben in diskreten nakup, nudimo pa vam tudi brezplačno dostavo z zavarovano pošiljko. Naročeno lahko osebno prevzamete tudi v naši poslovalnici v Ljubljani.

V naši ponudbi so različni zlati kovanci. Na voljo so vam:

  • Ameriški orel,
  • afriški Krugerrand,
  • kanadski Javorjev list,
  • Kitajska panda
  • Ameriški bizon
  • Zlati dukat in najbolj priljubljeni pri nas
  • Dunajski filharmonik.

Še posebej atraktivni so zlati kovanci Dunajski filharmonik, ki ga izdelujejo v avstrijski kovnici Münze Österreich. Le-ti nosijo ime po najboljšem dunajskem filharmoničnem orkestru na svetu. Na njih so upodobljene orgle iz dvorane dunajskega Musikvereina, na zadnji strani pa so – pričakovano – upodobljeni glasbeni instrumenti.

Vsekakor gre pri zlatih kovancih tako za naložbo, kot za zbirateljstvo. Z njimi se boste lahko pohvalili prijateljem, da posedujete nekaj gramov te žlahtne kovine, ki je v tej obliki še posebej atraktivna.

Zlati kovanciRast cene zlata

Rast cene zlata se lahko pozna tudi, ko drugim naložbam vrednost pada

Kot smo že omenili, je naložbeno zlato odlična možnost za varčevanje, gre namreč za relativno varno obliko naložbe. Njegova vrednost v povprečju namreč ves čas nekoliko raste, to pa pomeni, da je rast cene zlata mogoče pogosto opaziti tudi v času visoke inflacije in v nemirnih časih. Le-ta je namreč skoraj vedno vsaj nekoliko višja, kot rast inflacije. V zadnjih petih desetletjih smo tako lahko opazili kar petdesetkratno rast cene zlata.

Omenjena dejstva označujejo naložbeno zlato za relativno stabilno valuto, ki se že zelo dolgo uporablja za zavarovanje premoženja in njegovo večanje na dolgi rok. Vrednost ima tudi kot menjalno sredstvo, saj je kot valuta globalno zelo prepoznavno. Lahko ga obravnavamo kot naložbo ali kot luksuzno dobrino, zato povpraševanje po njem pravzaprav nikoli ne izgine.

Ko je torej v državi blaginja, se večanje povpraševanja kaže v povečanju vlaganja v nakit, ure in druge luksuzne predmete in dobrine. Ko se v državi pojavijo težave, pa se začne večati povpraševanje po zlatih kovancih in palicah. Vseeno se je potrebno zavedati, da gre pri tej obliki naložbe za »varčevanje« na dolgi rok. Iz danes na jutri, se namreč s plemenito kovino težko zasluži, zato si je pri naložbenem zlatu potrebno vzeti čas.

Nakup zlata

Nakup zlata v podjetju EKO zlato d. o. o.

V podjetju vam omogočamo nakup zlatih kovancev, ploščic in palic. Svetujemo vam, da plemenite kovine shranite v trezorju, ki se ponaša čim večjo varnostjo, izven bančnega sistema. Vse plemenite izdelke, ki ste jih kupili, lahko kadarkoli prodate po določeni ceni.

Lahko se odločite tudi za prodajo lomljenega zlata, v katero kategorijo sodijo izdelki kot so ogrlice, obeski, uhani, prstani, zapestnice, verižice, broške in celo dentalno zlato.

Vrednost za odkup zlata je odvisna od cene na borzi, ta pa je odvisna tudi od mase in čistosti kovine. Pregled opravimo s pomočjo kislinskega testa ali ga pregledamo z ustreznimi instrumenti. Ceno oblikujemo šele po omenjenem pregledu, izplačilo pa je odvisno od medsebojnega dogovora. Lahko se odločite za nakazilo, ali za izplačilo v gotovini.

Naložbeno zlato

vir: https://zlatopoposti.si/